Универзитет у Источном Сарајеву и Пољопривредни факултет представљени на међународној Еразмус+ конференцији у Темишвару

Канцеларија Еразмус+ Банатског универзитета пољопривредних наука и ветеринарске медицине „Краљ Михаил Први Румунски“ из Темишвара, у периоду од 22. до 26. новембра 2021. године организовала је Еразмус + Међународну конференцију о сарадњи са учесницима из партнерских и програмских земаља, односно универзитета из Алжира, Босне и Херцеговине, Египта, Мађарске, Либије, Малија, Филипина, Таџикистана и Узбекистана.

Координатор за науку, истраживање и развој Универзитета у Источном Сарајеву Јована Амовић представила је Универзитет, односно Пољопривредни факултет.

Презентовала је истраживачке капацитете и тренутне пројекте који се имплементирају на Факултету, те дала приједлогe за потенцијалну будућу сарадњу са другим универзитетима.

Конференција је одржана са циљем успостављана међународне сарадње универзитета партнерских и програмских земаља на будућим Еразмус+ пројектима. Фокус конференције био је на дефинисању програма размјене студената и особља кроз КА1 пројекте, али и пројектима изградње капацитета и других области у оквиру Еразмус+ програма.