Univerzitet u Istočnom Sarajevu i Polјoprivredni fakultet predstavlјeni na međunarodnoj Erazmus+ konferenciji u Temišvaru

Kancelarija Erazmus+ Banatskog univerziteta polјoprivrednih nauka i veterinarske medicine „Kralј Mihail Prvi Rumunski“ iz Temišvara, u periodu od 22. do 26. novembra 2021. godine organizovala je Erazmus + Međunarodnu konferenciju o saradnji sa učesnicima iz partnerskih i programskih zemalјa, odnosno univerziteta iz Alžira, Bosne i Hercegovine, Egipta, Mađarske, Libije, Malija, Filipina, Tadžikistana i Uzbekistana.

Koordinator za nauku, istraživanje i razvoj Univerziteta u Istočnom Sarajevu Jovana Amović predstavila je Univerzitet, odnosno Polјoprivredni fakultet.

Prezentovala je istraživačke kapacitete i trenutne projekte koji se implementiraju na Fakultetu, te dala prijedloge za potencijalnu buduću saradnju sa drugim univerzitetima.

Konferencija je održana sa cilјem uspostavlјana međunarodne saradnje univerziteta partnerskih i programskih zemalјa na budućim Erazmus+ projektima. Fokus konferencije bio je na definisanju programa razmjene studenata i osoblјa kroz KA1 projekte, ali i projektima izgradnje kapaciteta i drugih oblasti u okviru Erazmus+ programa.