Продужен рок за учешће у студентској анкети у вези са Стратегијом Европске уније за Јадранско-јонски регион

Aсоцијација универзитета Јадранско-јонске регије (Association of Universities of the Adriatic-Ionian Area – UniAdrion), чији је активан члан Универзитет у Источном Сарајеву, у сарадњи са Европском комисијом – Генералном дирекцијом за регионалну и урбану политику, спроводи истраживање о нивоу свијести студената у вези са Стратегијом Европске уније за Јадранско-јонски регион (EU Strategy for the Adriatic and Ionian Region – EUSAIR).

EUSAIR је једна од четири макрорегионалне стратегије коју је усвојила Европска комисија и одобрио Европски савјет 2014. године и покрива девет земаља: четири земље чланице ЕУ (Хрватска, Грчка, Италија, Словенија) и пет земаља које нису чланице ЕУ (Албанија, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Северна Македонија и Србија).

Истраживање представља једну од припремних активности која има за циљ покретање програма стипендирања мобилности студената из земаља Западног Балкана ка Италији и студената из Италије ка земљама Западног Балкана.

Универзитет у Источном Сарајеву позива студенте од 18 до 35 година старости да учествују у истраживању и испуне упитник.

Упитник је отворен до 10. децембра 2021. године и доступан je на сљедећем линку: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd1vcC4u3mIgQMnSx_Gh1MvjLClaXZWuWRObSG8gXYfC9O6KQ/viewform