Европска Ноћ истраживача 24. септембра

Ноћ истраживача, фестивал који ће 24. септембра бити одржан широм Европе у виртуелном окружењу, биће одржан и у Босни и Херцеговини.

Акроним пројекта је RiNG – 2021, док је овогодишњи слоган Иза хоризонта (Beyond the Horizon).

Европска ноћ истраживача иницијатива је која се спроводи у цијелој Европи уз финанцијску подршку Европске комисије. Циљ је приближити истраживаче јавности и подстаћи младе за будући улазак у истраживачку каријеру.

Пријављени учесници представљају се кроз live учешће (zoom платформа) гдје у периоду од десет или више минута могу да представе своје пројекте, развојне идеје, трансфер знања. Додатне могућности су учешће у интервјуима. Након главног догађаја, у наредном период, до краја октобра, постоји могућност учешћа у панел дискусијама или радионицама.

Пријаве за учешће потребно је доставити до 21. септембра 2021. године путем линка https://nocistrazivaca.ba/o-noci-istrazivaca/kontaktirajte-nas/ или на мејл адресу m.sobot@tidea.eu.

Кандидати Универзитета у Источном Сарајеву потребно је да своје учешће пријаве и Канцеларији проректора за науку, истраживање и развој на мејл адресу dajana.vukojevic@ues.rs.ba.