Отворен Позив за пријаве за постдипломски програм из области медитеранских студија у Грчкој

Отворени Позив за упис на мастер програм из области медитеранских студија у академској 2021/2022. години нуде Универзитет Пелопонез, Одјел за политичке науке и међународне односе (Триполи, Грчка) у партнерству са Универзитетом Пантеион, Институт за међународне односе (Атина, Грчка), у сарадњи са:

  • Одјелом политичких и друштвених наука и Одјелом за културну баштину Универзитета у Болоњи (Италија)
  • Националним институтом за оријенталне језике и цивилизације Универзитета Сорбоне у Паризу (Француска)
  • Одјелом за међународне односе Универзитета Yasar (Турска)
  • Одјелом за економију и финансије Неаполис Пафосу (Кипар)

Мастер програм медитеранских студија замишљен је као флексибилан и динамичан програм који покрива широк распон питања и проблема у различитим дисциплинама (политичке науке, међународни односи, културологија и економија).

Заснован је на вишедимензионалном приступу низу питања и тема, попут: сукоби, сигурност и национализам; демократизација, цивилно друштво и Арапско прољеће; културе и мултикултурализам; женска питања и активизам; економска криза и развој; те изазови енергетске сигурности и околиша, а широки фокус програма одржава се доприносима предавача из различитих институција судионица.

Крајњи рок за подношење апликација је 31.8.2021. године, уз напомену да се апликанти савјетују да пријаве шаљу раније, а све информације у вези програма и аплицирања доступне су на веб страници: https://med.pedis.uop.gr или путем мејла: pms-med@uop.gr.

Програм ће се одржавати у Коринту (Грчка), на енглеском језику, у трајању од 12 мјесеци, након чега се стиче звање: „Master of Arts (M.A.) in Mediterranean Studies“.

Школарина износи 3.000 ЕУР, које се могу уплатити у три рате.

Програм прима укупно 26 студената а доступно је ослобађање од школарине за два студента у економски неповољном положају, заснована на заслугама и изванредном профилу, а који долазе из медитеранских земаља које нису чланице ЕУ.