Позив за номинацију за Награду за младе научнике Дунавске регије – „Danubius Young Scientist Award 2021“

Федерално министарство за образовање, науку и истраживање и Институт за Дунавску регију и централну Европу Аустрије расписали су позив за Награду за младе научнике Дунавске регије- „Danubius Young Scientist Award 2021“.

Награда ће бити додијељена за 14 младих научника, за по једног из сваке државе које су дио програма стратегије Европске Уније за Дунавску регију (Аустрија, Босна и Херцеговина, Бугарска, Хрватска, Чешка, Њемачка, Мађарска, Молдавија, Црна Гора, Србија, Словачка, Словенија, Румунија и Украјина). Циљ ове награде је да се истакне научни рад и таленат младих истраживача и повећа видљивост научне заједнице у регији. Такође, наградом се желе мотивисати млади истраживачи да се укључе у истраживања од значаја за Дунавску регију.

Новчани износ награде за сваког добитника износи 1.350 евра.

Рок за подношење номинација је 15.06.2021. године.

Детаљне информације о критеријумима за награђивање и самом позиву могу се наћи на: Danubius Young Scientist Award 2021: CALL FOR APPLICATIONS! – DRC – Danube Rectors’ Conference

Сви заинтересовани истраживачи са Универзитета у Источном Сарајеву потребно је да се јаве продеканима за научноистраживачки рад чланице Универзитета.