Poziv za nominaciju za Nagradu za mlade naučnike Dunavske regije – „Danubius Young Scientist Award 2021“

Federalno ministarstvo za obrazovanje, nauku i istraživanje i Institut za Dunavsku regiju i centralnu Evropu Austrije raspisali su poziv za Nagradu za mlade naučnike Dunavske regije- „Danubius Young Scientist Award 2021“.

Nagrada će biti dodijeljena za 14 mladih naučnika, za po jednog iz svake države koje su dio programa strategije Evropske Unije za Dunavsku regiju (Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Češka, Njemačka, Mađarska, Moldavija, Crna Gora, Srbija, Slovačka, Slovenija, Rumunija i Ukrajina). Cilj ove nagrade je da se istakne naučni rad i talenat mladih istraživača i poveća vidljivost naučne zajednice u regiji. Takođe, nagradom se žele motivisati mladi istraživači da se uključe u istraživanja od značaja za Dunavsku regiju.

Novčani iznos nagrade za svakog dobitnika iznosi 1.350 evra.

Rok za podnošenje nominacija je 15.06.2021. godine.

Detaljne informacije o kriterijumima za nagrađivanje i samom pozivu mogu se naći na: Danubius Young Scientist Award 2021: CALL FOR APPLICATIONS! – DRC – Danube Rectors’ Conference

Svi zainteresovani istraživači sa Univerziteta u Istočnom Sarajevu potrebno je da se jave prodekanima za naučnoistraživački rad članice Univerziteta.