Додијељене награде студентима Катедре за русистику Филозофског факултета

Награде за учествовање у образовном маратону „Актуелна Русија“ свечано су уручене студентима Катедре за русистику Филозофског факултета 26. априла у Руском центру за науку и културу „Руски дом“ у Београду.

Образовни маратон је одржан 9. и 10. децембра 2020. године, а пројекат је реализован уз помоћ и подршку Руске хуманитарне мисије у оквиру гранта из буџета Министарства просвете Руске Федерације.

Милица Нинковић освојила је главну награду – лаптоп, у оквиру такмичења за есеј на тему „Говорни портрет зналца руског језика“.

Теодора Вукосав освојила је паметни сат, а као један од најактивнијих учесника, Иванка Прелић, освојила је путовање у Москву.

За подршку и промовисање образовног маратона путовањем у Москву награђена је и руководилац Катедре за русистику, доц. др Вишња Вишњевац.

Награде су уручили извршни директор Руске хуманитарне мисије на Балкану и предсједник Асоцијације студената и дипломаца руских/совјетских универзитета Србије др Бранимир Нешић и предсједник Савјета Асоцијације студената и дипломаца руских/совјетских универзитета Србије, Радмила Тонковић.