Dodijeljene nagrade studentima Katedre za rusistiku Filozofskog fakulteta

Nagrade za učestvovanje u obrazovnom maratonu „Aktuelna Rusija“ svečano su uručene studentima Katedre za rusistiku Filozofskog fakulteta 26. aprila u Ruskom centru za nauku i kulturu „Ruski dom“ u Beogradu.

Obrazovni maraton je održan 9. i 10. decembra 2020. godine, a projekat je realizovan uz pomoć i podršku Ruske humanitarne misije u okviru granta iz budžeta Ministarstva prosvete Ruske Federacije.

Milica Ninković osvojila je glavnu nagradu – laptop, u okviru takmičenja za esej na temu „Govorni portret znalca ruskog jezika“.

Teodora Vukosav osvojila je pametni sat, a kao jedan od najaktivnijih učesnika, Ivanka Prelić, osvojila je putovanje u Moskvu.

Za podršku i promovisanje obrazovnog maratona putovanjem u Moskvu nagrađena je i rukovodilac Katedre za rusistiku, doc. dr Višnja Višnjevac.

Nagrade su uručili izvršni direktor Ruske humanitarne misije na Balkanu i predsjednik Asocijacije studenata i diplomaca ruskih/sovjetskih univerziteta Srbije dr Branimir Nešić i predsjednik Savjeta Asocijacije studenata i diplomaca ruskih/sovjetskih univerziteta Srbije, Radmila Tonković.