Савез EUTOPIA организује трећу радионицу са западним Балканом

Универзитет у Љубљани припрема трећу Радионицу са западним Балканом која ће се одржати 13. и 14. априла кроз пројекат EUTOPIA (European Universities Transforming to an Open Inclusive Academy for 2050).

Низом радионица за западни Балкан настоје се ојачати односи Универзитета у Љубљани са универзитетима у региону с циљем стицања више знања и могућности на европском нивоу.

Радионице окупљају студенте и особље са универзитета укључених у EUTOPIA пројекат и западног Балкана, као и представнике различитих европских организација које могу пружити драгоцјене увиде у различита питања која су им доступна.

Тема предстојеćе радионице је универзитетска аутономија и интегритет. Програм и регистрација за догађај доступни су овдје.

Циљ EUTOPIA пројекта је обликовати нови образовни модел у Европи у складу са савременом праксом и приступима на тржишту знања и побољшати везе између четири подручја – истраживања, образовања, иновација и трансфера знања.

EUTOPIA представља савез шест европских универзитета: Vrije Universitat Brussels (Белгија), CY Cergy Paris Université (Француска), University of Gothenburg (Шведска), University of Ljubljana (Словенија), University of Pompeu Fabra (Шпанија) и University of Warwick (Уједињено Краљевство).