Savez EUTOPIA organizuje treću radionicu sa zapadnim Balkanom

Univerzitet u Ljublјani priprema treću Radionicu sa zapadnim Balkanom koja će se održati 13. i 14. aprila kroz projekat EUTOPIA (European Universities Transforming to an Open Inclusive Academy for 2050).

Nizom radionica za zapadni Balkan nastoje se ojačati odnosi Univerziteta u Ljublјani sa univerzitetima u regionu s cilјem sticanja više znanja i mogućnosti na evropskom nivou.

Radionice okuplјaju studente i osoblјe sa univerziteta uklјučenih u EUTOPIA projekat i zapadnog Balkana, kao i predstavnike različitih evropskih organizacija koje mogu pružiti dragocjene uvide u različita pitanja koja su im dostupna.

Tema predstojeće radionice je univerzitetska autonomija i integritet. Program i registracija za događaj dostupni su ovdje.

Cilј EUTOPIA projekta je oblikovati novi obrazovni model u Evropi u skladu sa savremenom praksom i pristupima na tržištu znanja i pobolјšati veze između četiri područja – istraživanja, obrazovanja, inovacija i transfera znanja.

EUTOPIA predstavlјa savez šest evropskih univerziteta: Vrije Universitat Brussels (Belgija), CY Cergy Paris Université (Francuska), University of Gothenburg (Švedska),  University of Ljubljana (Slovenija), University of Pompeu Fabra (Španija) i University of Warwick (Ujedinjeno Kralјevstvo).