Позив за подношење апликација за постдокторске двогодишње стипендије по програму „ПАСИФИК“

Пољска академија наука и међународни Институт за молекуларну и биологију ћелија у Варшави позивају за подношење апликација за постдокторске двогодишње стипендије по програму „ПАСИФИК”.

Овај програм финансира Европска унија, а главни циљ програма је да окупи 50 научника, било које националности, који би провели двије године у поменутим институцијама. Сваком добитнику стипендије додјељује се унапријед одређена мјесечна сума од око 2.000 евра нето, а стипендистима ће још бити обезбијеђен и буџет за истраживање у износу од 93.000 евра по пројекту, и то могу бити научници из било које области.

Успјешни кандидати ће спроводити своје истраживање на једном од 68 института Пољске академије наука и умјетности или на међународном Институту  за молекуларну и биологију ћелија у Варшави. Прије подношења пријаве од кандидата ће се тражити да идентификује и контактира одговарајући институт и академског ментора који ће се обавезати да подржи његово истраживање.

Рок за пријаву на први позив је од 15.03.2021 до 30.06.2021 године, а други позив ће бити отворен од 15.09.2021 до 30.12.2021 године.

Заинтересовани кандидати из Републике Српске и БиХ могу се информисати о програму преко интернет странице: www.pasific.pan.pl  као и на „Euraxess” порталу: https://euraxess.ec.europa.eu/jobs/578170.