Poziv za podnošenje aplikacija za postdoktorske dvogodišnje stipendije po programu „PASIFIK“

Polјska akademija nauka i međunarodni Institut za molekularnu i biologiju ćelija u Varšavi pozivaju za podnošenje aplikacija za postdoktorske dvogodišnje stipendije po programu „PASIFIK“.

Ovaj program finansira Evropska unija, a glavni cilј programa je da okupi 50 naučnika, bilo koje nacionalnosti, koji bi proveli dvije godine u pomenutim institucijama. Svakom dobitniku stipendije dodjelјuje se unaprijed određena mjesečna suma od oko 2.000 evra neto, a stipendistima će još biti obezbijeđen i budžet za istraživanje u iznosu od 93.000 evra po projektu, i to mogu biti naučnici iz bilo koje oblasti.

Uspješni kandidati će sprovoditi svoje istraživanje na jednom od 68 instituta Polјske akademije nauka i umjetnosti ili na međunarodnom Institutu  za molekularnu i biologiju ćelija u Varšavi. Prije podnošenja prijave od kandidata će se tražiti da identifikuje i kontaktira odgovarajući institut i akademskog mentora koji će se obavezati da podrži njegovo istraživanje.

Rok za prijavu na prvi poziv je od 15.03.2021 do 30.06.2021 godine, a drugi poziv će biti otvoren od 15.09.2021 do 30.12.2021 godine.

Zainteresovani kandidati iz Republike Srpske i BiH mogu se informisati o programu preko internet stranice: www.pasific.pan.pl  kao i na „Euraxess“ portalu: https://euraxess.ec.europa.eu/jobs/578170.