Одржан састанак и тренинзи у оквиру Eразмус+ пројекта ECOBIAS

На Технолошком факултету Универзитета у Источном Сарајеву 14. и 15. децембра, у Зворнику, одржан је радни састанак у оквиру пројекта „Development of master curricula in ecological monitoring and aquatic bioassessment for Western Balkans HEIs“ – ECOBIAS. 

Састанку су присуствовали учесници пројекта са партнерских институција, Универзитета у Новом Саду, Универзитета у Нишу, Универзитета у Бањој Луци и Универзитета у Источном Сарајеву.

Такође, у периоду од 14. до 16. децембра одржане су и тематске радионице за наставно особље из области технологије заштите вода и инжењерства заштите животне средине. Учесници радионица били су наставници који ће бити инволвирани у процес имплементације мастер програма и програма цјеложивотног учења из области еколошког мониторинга површинских вода.

Осим развоја и акредитације мастер и курсева цјеложивотног учења, пројекат има за циљ и опремање седам лабораторија на универзитетима у Босни и Херцеговини и Црној Гори, те успостављање регионалне ECOBIAS академске мреже.