Održan sastanak i treninzi u okviru Erazmus+ projekta ECOBIAS

Na Tehnološkom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu  14. i 15. decembra, u Zvorniku, održan je radni sastanak u okviru projekta „Development of master curricula in ecological monitoring and aquatic bioassessment for Western Balkans HEIs“ – ECOBIAS. 

Sastanku su prisustvovali učesnici projekta sa partnerskih institucija, Univerziteta u Novom Sadu, Univerziteta u Nišu, Univerziteta u Banjoj Luci i Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Takođe, u periodu od 14. do 16. decembra održane su i tematske radionice za nastavno osoblјe iz oblasti tehnologije zaštite voda i inženjerstva zaštite životne sredine. Učesnici radionica bili su nastavnici koji će biti involvirani u proces implementacije master programa i programa cjeloživotnog učenja iz oblasti ekološkog monitoringa površinskih voda.

Osim razvoja i akreditacije master i kurseva cjeloživotnog učenja, projekat ima za cilј i opremanje sedam laboratorija na univerzitetima u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, te uspostavlјanje regionalne ECOBIAS akademske mreže.