Обиљежен Дан Пољопривредног факултета

На Пољопривредном факултету је у уторак, 1. децембра, одржана свечана академија на којој је обиљежено 80 година постојања и 26 година рада у оквиру Универзитета у Источном Сарајеву.

Присутне су поздравили ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић и декан Пољопривредног факултета проф. др Весна Милић.

У протеклих годину дана на студијском програму Пољопривреда дипломирало је 55 студената, на студијском програму Шумарство 18 студената, док je други циклус студија успјешно завршиo један студент.

Због поштовања епидемиолошких мјера на свечаној академији није одржана промоција дипломираних студената, док ће дипломци накнадно подићи дипломе у студентским службама Факултета (у Источном Новом Сарајеву,  Власеници и Бијељини).

Најбољи студент међу дипломираним инжењерима добија највеће признање Пољопривредног факултета „Повеља др Ђојо Арсеновић“. Ове године одлуком ННВ Пољопривредног факултета додијељене су двије Повеље, најбољи дипломирани инжењер у генерацији 2015/16. је Јована Тодоровић са просјечном оцјеном 9,72, док је најбољи дипломирани инжењер у генерацији 2016/17. Љубиша Максимовић са просјечном оцјеном 9,40. Признања ће бити накнадно уручена најбољим дипломираним инжењерима Пољопривредног факултета.

За постигнуте резултате у школској 2019/2020. години ННВ Пољопривредног факултета наградило је четири студента студијског програма Пољопривреда и четири студента студијског програма Шумарство.

Награде су добили и радници Факултета за десет, односно двадесет година рада на Факултету. Плакете су уручене проф. др Александри Говедарица-Лучић за двадесет година рада, те за десет година рада вишем асистенту Милану Југовићу, Горану  Капору и Славиши Ракићу.