Obilјežen Dan Polјoprivrednog fakulteta

Na Polјoprivrednom fakultetu je u utorak, 1. decembra, održana svečana akademija na kojoj je obilјeženo 80 godina postojanja i 26 godina rada u okviru Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Prisutne su pozdravili rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Milan Kulić i dekan Polјoprivrednog fakulteta prof. dr Vesna Milić.

U proteklih godinu dana na studijskom programu Polјoprivreda diplomiralo je 55 studenata, na studijskom programu Šumarstvo 18 studenata, dok je drugi ciklus studija uspješno završio jedan student.

Zbog poštovanja epidemioloških mjera na svečanoj akademiji nije održana promocija diplomiranih studenata, dok će diplomci naknadno podići diplome u studentskim službama Fakulteta (u Istočnom Novom Sarajevu,  Vlasenici i Bijelјini).

Najbolјi student među diplomiranim inženjerima dobija najveće priznanje Polјoprivrednog fakulteta „Povelјa dr Đojo Arsenović“. Ove godine odlukom NNV Polјoprivrednog fakulteta dodijelјene su dvije Povelјe, najbolјi diplomirani inženjer u generaciji 2015/16. je Jovana Todorović sa prosječnom ocjenom 9,72, dok je najbolјi diplomirani inženjer u generaciji 2016/17. Ljubiša Maksimović sa prosječnom ocjenom 9,40. Priznanja će biti naknadno uručena najbolјim diplomiranim inženjerima Polјoprivrednog fakulteta.

Za postignute rezultate u školskoj 2019/2020. godini NNV Polјoprivrednog fakulteta nagradilo je četiri studenta studijskog programa Polјoprivreda i četiri studenta studijskog programa Šumarstvo.

Nagrade su dobili i radnici Fakulteta za deset, odnosno dvadeset godina rada na Fakultetu. Plakete su uručene prof. dr Aleksandri Govedarica-Lučić za dvadeset godina rada, te za deset godina rada višem asistentu Milanu Jugoviću, Goranu  Kaporu i Slaviši Rakiću.