Позив за регистрацију за Research Incubator програм за студенте постдипломских студија

InQuire Evidence2Policy Hub објављује позив за регистрацију студената постдипломских студија за Research Incubator програм. Циљ овог програма је да подржи истраживања из друштвених наука, те омогући младим истраживачима да развију вјештине израде квалитетних истраживачких приједлога пројеката релевантих за дискусију и доношење политика/програма у БиХ.

Research Incubator је програм подршке студентима постдипломских студија са универзитета у БиХ, кроз серију практичних радионица у изради методологије истраживања у областима друштвених наука. Полазници који буду изабрани за програм, поред серије радионица, добиће приступ подацима у оквиру Архиве података из друштвених наука у Босни и Херцеговини –DASS-БиХ, приступ стручној литератури, приступ базама истраживачких питања релевантних за доношење политика у БиХ (Question Bank), приступ софтверима и другим алатима за истраживање (попут микросимулацијских модела), тренинге из специфичних метода истраживања прилагођених потребама полазника, могућност ангажовања истраживача с водећих свјетских универзитета као савјетника (ко-ментора).

Сви заинтересовани кандидати треба да попуне форму за регистрацију како би били позвани на Дан отворених врата који ће се организовати онлајн, а у оквиру ког је планирана презентација цјелокупног програма, начин пријаве, програм стипендирања, те могућност заинтересираним кандидатима да постављају питања.

Форма за регистрацију налази се на сљедећем линку.

Додатне информације о овом позиву можете добити путем интернет странице http://www.inquire.ba, путем имејла: inquire@credi.ba или на број телефона 033/205-859.