Poziv za registraciju za Research Incubator program za studente postdiplomskih studija

InQuire Evidence2Policy Hub objavljuje poziv za registraciju studenata postdiplomskih studija za Research Incubator program. Cilj ovog programa je da podrži istraživanja iz društvenih nauka, te omogući mladim istraživačima da razviju vještine izrade kvalitetnih istraživačkih prijedloga projekata relevantih za diskusiju i donošenje politika/programa u BiH.

Research Incubator je program podrške studentima postdiplomskih studija sa univerziteta u BiH, kroz seriju praktičnih radionica u izradi metodologije istraživanja u oblastima društvenih nauka. Polaznici koji budu izabrani za program, pored serije radionica, dobiće pristup podacima u okviru Arhive podataka iz društvenih nauka u Bosni i Hercegovini –DASS-BiH, pristup stručnoj literaturi, pristup bazama istraživačkih pitanja relevantnih za donošenje politika u BiH (Question Bank), pristup softverima i drugim alatima za istraživanje (poput mikrosimulacijskih modela), treninge iz specifičnih metoda istraživanja prilagođenih potrebama polaznika, mogućnost angažovanja istraživača s vodećih svjetskih univerziteta kao savjetnika (ko-mentora).

Svi zainteresovani kandidati treba da popune formu za registraciju kako bi bili pozvani na Dan otvorenih vrata koji će se organizovati onlajn, a u okviru kog je planirana prezentacija cjelokupnog programa, način prijave, program stipendiranja, te mogućnost zainteresiranim kandidatima da postavljaju pitanja.

Forma za registraciju nalazi se na sljedećem linku.

Dodatne informacije o ovom pozivu možete dobiti putem internet stranice www.inquire.ba, putem imejla: inquire@credi.ba ili na broj telefona 033/205-859.