На Економском факултету Пале одржана свечана промоција магистара, мастера и дипломаца

promocija ekonomski

На Економском факултету Пале Универзитета у Источном Сарајеву данас је на свечаној академији промовисано 75 дипломираних економиста, шест магистара економских наука и 11 мастера економије првог и другог циклуса студија.

Декан Економског факултета Пале проф. др Радомир Божић изразио је наду да ће ови млади постати ослонац будућег развоја друштва и државе.

Он је рекао да су у специфичним околностима пронашли начин да уприличе уручење диплома, сматрајући да је то прилика која се дешава једном у животу.

“У сарадњи са Ректоратом Универзитета у Источном Сарајеву и уз поштовање свих епидемиолошких мјера, извршили смо промоцију нове генерације дипломираних студената на првом и другом циклусу. Задовољни смо генерацијом која је била мотивисана и, упркос свему што се дешава у окружењу, успјешно завршила своје обавезе”, рекао је декан Божић, подсјећајући да Економски факултет баштини традицију образовања економиста дугу 68 година.

Студент генерације Економског факултета Дејан Пљуцо рекао је да је дипломирао са оцјеном 9,89, што није било лако у јакој конкуренцији, а школовање је наставио на другом циклусу студија Макроекономија, реформе и бизнис на Економском факултету на Палама и свакога дана тежи даљем усавршавању.

Мастер економије Невена Капор рекла је да је њен просјек током мастер студија 10,00, те да Економски факултет Пале пружа адекватно знање студентима, а усавршавање је наставила на докторским студијама у Београду.

Начелник општине Пале г. Бошко Југовић честитао је свим студентима и професорима Економског факултета и пожелио им успјешан рад, а у име локалне заједнице најбољег студента генерације наградио лаптопом.

Југовић је рекао да у специфичним околностима испраћају још једну генерацију свршених студената Економског факултета, те да се нада да ће они убрзо наћи запослење, а да ће локална заједница учинити колико може да им помогне.

Свечаној промоцији у амфитеатру Економског факултета присуствовао је и проректор за међународњу сарадњу и осигурање квалитета Универзитета у Источном Сарајеву доц. др Марко Гутаљ.

Извор: Редакција/СРНА