Na Ekonomskom fakultetu Pale održana svečana promocija magistara, mastera i diplomaca

promocija ekonomski

Na Ekonomskom fakultetu Pale Univerziteta u Istočnom Sarajevu danas je na svečanoj akademiji promovisano 75 diplomiranih ekonomista, šest magistara ekonomskih nauka i 11 mastera ekonomije prvog i drugog ciklusa studija.

Dekan Ekonomskog fakulteta Pale prof. dr Radomir Božić izrazio je nadu da će ovi mladi postati oslonac budućeg razvoja društva i države.

On je rekao da su u specifičnim okolnostima pronašli način da upriliče uručenje diploma, smatrajući da je to prilika koja se dešava jednom u životu.

“U saradnji sa Rektoratom Univerziteta u Istočnom Sarajevu i uz poštovanje svih epidemioloških mjera, izvršili smo promociju nove generacije diplomiranih studenata na prvom i drugom ciklusu. Zadovoljni smo generacijom koja je bila motivisana i, uprkos svemu što se dešava u okruženju, uspješno završila svoje obaveze”, rekao je dekan Božić, podsjećajući da Ekonomski fakultet baštini tradiciju obrazovanja ekonomista dugu 68 godina.

Student generacije Ekonomskog fakulteta Dejan Pljuco rekao je da je diplomirao sa ocjenom 9,89, što nije bilo lako u jakoj konkurenciji, a školovanje je nastavio na drugom ciklusu studija Makroekonomija, reforme i biznis na Ekonomskom fakultetu na Palama i svakoga dana teži daljem usavršavanju.

Master ekonomije Nevena Kapor rekla je da je njen prosjek tokom master studija 10,00, te da Ekonomski fakultet Pale pruža adekvatno znanje studentima, a usavršavanje je nastavila na doktorskim studijama u Beogradu.

Načelnik opštine Pale g. Boško Jugović čestitao je svim studentima i profesorima Ekonomskog fakulteta i poželio im uspješan rad, a u ime lokalne zajednice najboljeg studenta generacije nagradio laptopom.

Jugović je rekao da u specifičnim okolnostima ispraćaju još jednu generaciju svršenih studenata Ekonomskog fakulteta, te da se nada da će oni ubrzo naći zaposlenje, a da će lokalna zajednica učiniti koliko može da im pomogne.

Svečanoj promociji u amfiteatru Ekonomskog fakulteta prisustvovao je i prorektor za međunarodnju saradnju i osiguranje kvaliteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu doc. dr Marko Gutalj.

Izvor: Redakcija/SRNA