Споразуми о научно-техничкој сарадњи ФПМ са Машинским факултетом Универзитета у Београду и Факултетом техничких наука Универзитета у Новом Саду

Факултет за производњу и менаџмент Требиње Универзитета у Источном Сарајеву потписао је споразуме о научно-техничкој сарадњи са Машинским факултетом Универзитета у Београду и Факултетом техничких наука Универзитета у Новом Саду.

Потписивањем споразума 21. новембра, уговорне стране су формално успоставиле научно-техничку сарадњу у области научноистраживачког рада, едукације студената, размјене и усавршавања наставног особља, као и организовања и учешћа на семинарима и другим научним и стручним скуповима.

Полазећи од обостраног интереса уговорних страна, споразуми предвиђају могућност успостављања и других видова сарадње, а што ће бити регулисано посебним анекесима уговора.

Потписници уговора су декан Машинског факултета Универзитета у Београду проф. др Радивоје Митровић, декан Факултета техничких наука Нови Сад проф. др Раде Дорословачки и декан Факултета за производњу и менаџмент Требиње проф. др Душан Јокановић.

Наведени споразуми су само један од примјера успјешне међународне сарадње и мобилности наставног особља коју Факултет за производњу и менаџмент Требиње остварује већ дужи низ година и која ће бити интензивирана у предстојећем периоду с циљем побољшања квалитета образовања, а зарад интереса студената.