Старт / Вијести - Музичка aкадемија / Састанак ректора Кулића са начелником Ћосићем

Састанак ректора Кулића са начелником Ћосићем

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић, заједно са проректором за студентска питања, културу, умјетност и спорт проф. мр Сандром Ивановић и в.д. декана Музичке академије мр Мајом Жужом, данас је посјетио Општинску управу општине Источно Ново Сарајево и начелника Општине Љубишу Ћосића.

Тема разговора је била подршка Општине Источно Ново Сарајево Универзитету у Источном Сарајеву у реализацији планова Универзитета који се односе на изградњу зграде Ректората са Универзитетском библиотеком и зграде Музичке академије са концертном двораном.

Усаглашен је договор да се Влади Републике Српске, путем Општинске управе и на основу закључака Скупштине Града Источно Сарајево, за овај објекат изабере зграда у којој се налазило сједиште предузећа „Фамос“ и која се налази у улици Стефана Немање.

Начелник Ћосић преузео је обавезу да о овим плановима обавијести Владу Републике Српске, те да финансира израду идејног, а потом и главном пројекта за објекат Ректората и Музичке академије.

Такође, на састанку је договорена подршка свим осталим активностима које Универзитет води у правцу побољшања квалитета наставе на својим студијским програмима.