Sastanak rektora Kulića sa načelnikom Ćosićem

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Milan Kulić, zajedno sa prorektorom za studentska pitanja, kulturu, umjetnost i sport prof. mr Sandrom Ivanović i v. d. dekana Muzičke akademije mr Majom Žužom, danas je posjetio Opštinsku upravu opštine Istočno Novo Sarajevo i načelnika Opštine Ljubišu Ćosića.

Tema razgovora je bila podrška Opštine Istočno Novo Sarajevo Univerzitetu u Istočnom Sarajevu u realizaciji planova Univerziteta koji se odnose na izgradnju zgrade Rektorata sa Univerzitetskom bibliotekom i zgrade Muzičke akademije sa koncertnom dvoranom.

Usaglašen je dogovor da se Vladi Republike Srpske, putem Opštinske uprave i na osnovu zaključaka Skupštine Grada Istočno Sarajevo, za ovaj objekat izabere zgrada u kojoj se nalazilo sjedište preduzeća „Famos“ i koja se nalazi u ulici Stefana Nemanje.

Načelnik Ćosić preuzeo je obavezu da o ovim planovima obavijesti Vladu Republike Srpske, te da finansira izradu idejnog, a potom i glavnom projekta za objekat Rektorata i Muzičke akademije.

Takođe, na sastanku je dogovorena podrška svim ostalim aktivnostima koje Univerzitet vodi u pravcu poboljšanja kvaliteta nastave na svojim studijskim programima.