Унапређење дигиталних вјештина кроз практичну наставу студената Економског факултета Пале

Вођени јаком жељом да студенти повежу стечена теоријска знања са практичним вјештинама неопходним за тржиште рада, Економски факултет Универзитета у Источном Сарајеву потписао је Уговор о пословно-техничкој сарадњи са компанијом LANACO о обављању практичне наставе на пословно-информационом систему EcoOne.

Факултети су база образовања и мјесто сазријевања младих људи у професионалном смислу. Добар систем студентских пракси, практична настава и други видови професионалног усавршавања током студија, додатно обезбјеђују неопходан квалитет услуга образовања.

“Имајући у виду функционалности EcoOne производа и његову усаглашеност са специфичним пословним потребама различитих субјеката унутар сегмента малих и средњих предузећа, студенти Економског факултета Универзитета у Источном Сарајеву ће бити у прилици да стекну значајна практична искуства неопходна за њихову даљњу каријеру. Кроз EcoOne, студенти развијају вјештине и компетенције неопходне савременом тржишту рада”, поручио је Александар Црновчић, менаџер Сектора за продају у компанији LANACO.

Похађањем практичне наставе на пословно-информационом систему EcoOne, студенти се усавршавају и у активностима које повезују дигитално друштво и економију.

“Знање које млади људи стекну, усвоје и примјене, доприноси стварању свијета у којем живимо сутра. Овај програм праксе помаже студентима да буду додатно оснажени практичним знањем на свом факултету, прилагодљиви тржишту рада, захваљујући додатним техничким вјештинама које ће стећи радећи на овом софтверском рјешењу. Изражавам велику захвалност што је компанија LANACO препознала значај ове сарадње, која је од велике важности за изградњу каријерног пута наших студената”, поручио је декан проф. др Радомир Божић.

Повезивањем Економског факултета у Источном Сарајеву и компаније LANACO учиниће се велики корак у обезбјеђивању међународно конкурентних стручњака, спремних да одговоре изазовима дигиталне трансформације.