Unapređenje digitalnih vještina kroz praktičnu nastavu studenata Ekonomskog fakulteta Pale

Vođeni jakom želјom da studenti povežu stečena teorijska znanja sa praktičnim vještinama neophodnim za tržište rada, Ekonomski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu potpisao je Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa kompanijom LANACO o obavlјanju praktične nastave na poslovno-informacionom sistemu EcoOne.

Fakulteti su baza obrazovanja i mjesto sazrijevanja mladih lјudi u profesionalnom smislu. Dobar sistem studentskih praksi, praktična nastava i drugi vidovi profesionalnog usavršavanja tokom studija, dodatno obezbjeđuju neophodan kvalitet usluga obrazovanja.

“Imajući u vidu funkcionalnosti EcoOne proizvoda i njegovu usaglašenost sa specifičnim poslovnim potrebama različitih subjekata unutar segmenta malih i srednjih preduzeća, studenti Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu će biti u prilici da steknu značajna praktična iskustva neophodna za njihovu dalјnju karijeru. Kroz EcoOne, studenti razvijaju vještine i kompetencije neophodne savremenom tržištu rada”, poručio je Aleksandar Crnovčić, menadžer Sektora za prodaju u kompaniji LANACO.

Pohađanjem praktične nastave na poslovno-informacionom sistemu EcoOne, studenti se usavršavaju i u aktivnostima koje povezuju digitalno društvo i ekonomiju.

“Znanje koje mladi lјudi steknu, usvoje i primjene, doprinosi stvaranju svijeta u kojem živimo sutra. Ovaj program prakse pomaže studentima da budu dodatno osnaženi praktičnim znanjem na svom fakultetu, prilagodlјivi tržištu rada, zahvalјujući dodatnim tehničkim vještinama koje će steći radeći na ovom softverskom rješenju. Izražavam veliku zahvalnost što je kompanija LANACO prepoznala značaj ove saradnje, koja je od velike važnosti za izgradnju karijernog puta naših studenata”, poručio je dekan prof. dr Radomir Božić.

Povezivanjem Ekonomskog fakulteta u Istočnom Sarajevu i kompanije LANACO učiniće se veliki korak u obezbjeđivanju međunarodno konkurentnih stručnjaka, spremnih da odgovore izazovima digitalne transformacije.