Сарадња Економског факултета Пале и Бит Алијансе

Извршна директорица Бит Алијансе Татјана Вучић и декан Економског факултета Пале проф. др Радомир Божић у уторак, 14. јула 2020. године, потписали су меморандум о сарадњи, с циљем реализације заједничких активности у наредном периоду.

Декан Економског факултета Пале проф. др Радомир Божић је рекао да су врло задовољни чињеницом што ће успоставити сарадњу са удружењем највећих IT компанија у Босни и Херцеговини.

„Искрено вјерујемо да ћемо овом сарадњом реализовати значајне пројекте с циљем развоја науке и струке. Посебан аспект сарадње јесте промоција академских студија из области дигиталне трансформације прилагођених захтјевима IT тржишта. Сматрамо да је повећање броја квалитетних академски образованих кадрова значајано за развој овог, вјероватно најважнијег сектора у земљи. На овај начин, уз помоћ партнера из Бит Алијансе, Факултет остварује своју друштвену функцију образујући кадрове према компетенцијама које тржиште тражи“, истакао је декан Божић.

Сарадња Бит Алијансе са успјешним образовним институцијама у Босни и Херцеговини води директно ка креирању талената који ће учествовати у ланцу унапређења потенцијала цјелокупне економије у БиХ.

„Веома ме радује да ћемо заједничким снагама и активностима са Економским факултетом у Источном Сарајеву омогућити младима прогресивнији и квалитетнији рад у будућности с обзиром на то да планирамо реализовати конкретније смјерове који ће бити више прилагођени потребама тржишта рада, интегришући економске и IT науке. То смо препознали као велики дефицит када говоримо о образовању будућих стручњака неопходних IT индустрији а који нису нужно IT инжињери, тако да смо поносни што ћемо радити на нечему јединственом у Босни и Херцеговини, а што би требало да буде успјешан примјер синхронизације образовања са потребама тржишта рада“, нагласила је извршна директорица Бит Алијансе Татјана Вучић.