Старт / Вијести - Економски факултет - Пале / Одржана IX научна конференција са међународним учешћем “Јахорински пословни форум 2020“

Одржана IX научна конференција са међународним учешћем “Јахорински пословни форум 2020“

IX научна конференција са међународним учешћем “Јахорински пословни форум 2020“ одржана је у уторак, 14 јула 2020. године у онлајн формату, с обзиром на ситуацију изазвану пандемијом вируса корона . На овогодишњеој Конференцији презентовано је 60 радова, укључујући и 5 студентких. Ангажовано је преко 50 рецензената из земље и иностранства, док је учествовало 120 аутора из 5 земаља окружења, 17 градова, 16 факултета и 14 универзитета.

Као што је познато од раније, Конференција се требала одржати од 23. до 25. марта 2020. године у хотелу Термаг на Јахорини. С обзиром на тренутну здравствену ситуацију, научни и организациони одбор Конференције је одлучио, уз сагласност Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске да се IX научна конференција са међународним учешћем “Јахорински пословни форум 2020“ одржи у онлајн формату.

Тај формат се састојао од представљања радова на званичној интерент страници Конференције http://jbf.ekofis.ues.rs.ba који ће остати доступни јавности и у будућем периоду.

Други дио онлајн конференције представљала је онлајн дискусија посредством Зоом апликације која је одржана у уторак 14. јула 2020. године у периоду 10 до 13 часова. На поменутој дискусији аутори и заинтересована јавност могли су дати осврт на радове и/или изазове које је пандемија корона вируса поставила пред финансијски и реалани сектор економије. Учествовао је велики број аутора из Београда, Сплита, Сарајева, Крагујевца, Скопља, Ниша, Суботице, Бања Луке, Мостара и других градова.

Рад Конференције је подржало Министарство за научно технолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске, као и многобројни партнери.