Одржана IX научна конференција са међународним учешћем ”Јахорински пословни форум 2020”

IX научна конференција са међународним учешћем ”Јахорински пословни форум 2020” одржана је у уторак, 14 јула 2020. године у онлајн формату, с обзиром на ситуацију изазвану пандемијом вируса корона . На овогодишњеој Конференцији презентовано је 60 радова, укључујући и 5 студентких. Ангажовано је преко 50 рецензената из земље и иностранства, док је учествовало 120 аутора из 5 земаља окружења, 17 градова, 16 факултета и 14 универзитета.

Као што је познато од раније, Конференција се требала одржати од 23. до 25. марта 2020. године у хотелу Термаг на Јахорини. С обзиром на тренутну здравствену ситуацију, научни и организациони одбор Конференције је одлучио, уз сагласност Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске да се IX научна конференција са међународним учешћем ”Јахорински пословни форум 2020” одржи у онлајн формату.

Тај формат се састојао од представљања радова на званичној интерент страници Конференције http://jbf.ekofis.ues.rs.ba који ће остати доступни јавности и у будућем периоду.

Други дио онлајн конференције представљала је онлајн дискусија посредством Зоом апликације која је одржана у уторак 14. јула 2020. године у периоду 10 до 13 часова. На поменутој дискусији аутори и заинтересована јавност могли су дати осврт на радове и/или изазове које је пандемија корона вируса поставила пред финансијски и реалани сектор економије. Учествовао је велики број аутора из Београда, Сплита, Сарајева, Крагујевца, Скопља, Ниша, Суботице, Бања Луке, Мостара и других градова.

Рад Конференције је подржало Министарство за научно технолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске, као и многобројни партнери.