Održana IX naučna konferencija sa međunarodnim učešćem ”Jahorinski poslovni forum 2020”

IX naučna konferencija sa međunarodnim učešćem ”Jahorinski poslovni forum 2020” održana je u utorak, 14 jula 2020. godine u onlajn formatu, s obzirom na situaciju izazvanu pandemijom korona virusa. Na ovogodišnjeoj Konferenciji prezentovano je 60 radova, uklјučujući i 5 studentkih. Angažovano je preko 50 recenzenata iz zemlјe i inostranstva, dok je učestvovalo 120 autora iz 5 zemalјa okruženja, 17 gradova, 16 fakulteta i 14 univerziteta.

Kao što je poznato od ranije, Konferencija se trebala održati od 23. do 25. marta 2020. godine u hotelu Termag na Jahorini. S obzirom na trenutnu zdravstvenu situaciju, naučni i organizacioni odbor Konferencije je odlučio, uz saglasnost Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske da se IX naučna konferencija sa međunarodnim učešćem ”Jahorinski poslovni forum 2020” održi u onlajn formatu.

Taj format se sastojao od predstavlјanja radova na zvaničnoj interent stranici Konferencije http://jbf.ekofis.ues.rs.ba koji će ostati dostupni javnosti i u budućem periodu.

Drugi dio onlajn konferencije predstavlјala je onlajn diskusija posredstvom Zoom aplikacije koja je održana u utorak 14. jula 2020. godine u periodu 10 do 13 časova. Na pomenutoj diskusiji autori i zainteresovana javnost mogli su dati osvrt na radove i/ili izazove koje je pandemija korona virusa postavila pred finansijski i realani sektor ekonomije. Učestvovao je veliki broj autora iz Beograda, Splita, Sarajeva, Kragujevca, Skoplјa, Niša, Subotice, Banja Luke, Mostara i drugih gradova.

Rad Konferencije je podržalo Ministarstvo za naučno tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske, kao i mnogobrojni partneri.