Студент Катедре за синологију побједник такмичења „Кинески мост“

Побједник овогодишњег такмичења из кинеског језика „Кинески мост“, одржаног електронским путем 17. маја, је студент Катедре за синологију Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву Милан Паликућа који ће учествовати на међународном такмичењу у Пекингу.

Друго и треће мјесто освојили су полазници курсева кинеског језика на Конфуцијевом институту Универзитета у Бањој Луци Вид Кецман и Тина Гајић. Награда за друго мјесто је посјета Кини и учешће у занимљивим активностима финала самог такмичења, које ће испратити многе националне телевизије НР Кине.

У складу са околностима и тренутном ситуацијом, такмичење је одржано на интернет платформи „WeChat“. Учесници су полагали тест познавања кинеске културе, припремили говор на кинеском језику и представили забавни програм из области кинеске културе и умјетности. Због новонастале ситуације, одржан је и посебан интервју како би судије боље упознале такмичаре и оцијенили њихово владање кинеским језиком.

“Кинески мост” је такмичење које традиционално организује Катедра за синологију Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву у сарадњи са Конфуцијевим институтом Универзитета у Бањој Луци и Амбасадом НР Кине у БиХ.