Student Katedre za sinologiju pobjednik takmičenja „Kineski most“

Pobjednik ovogodišnjeg takmičenja iz kineskog jezika „Kineski most“, održanog elektronskim putem 17. maja, je student Katedre za sinologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milan Palikuća koji će učestvovati na međunarodnom takmičenju u Pekingu.

Drugo i treće mjesto osvojili su polaznici kurseva kineskog jezika na Konfucijevom institutu Univerziteta u Banjoj Luci Vid Kecman i Tina Gajić. Nagrada za drugo mjesto je posjeta Kini i učešće u zanimlјivim aktivnostima finala samog takmičenja, koje će ispratiti mnoge nacionalne televizije NR Kine.

U skladu sa okolnostima i trenutnom situacijom, takmičenje je održano na internet platformi „WeChat“. Učesnici su polagali test poznavanja kineske kulture, pripremili govor na kineskom jeziku i predstavili zabavni program iz oblasti kineske kulture i umjetnosti. Zbog novonastale situacije, održan je i poseban intervju kako bi sudije bolјe upoznale takmičare i ocijenili njihovo vladanje kineskim jezikom.

„Kineski most“ je takmičenje koje tradicionalno organizuje Katedra za sinologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu u saradnji sa Konfucijevim institutom Univerziteta u Banjoj Luci i Ambasadom NR Kine u BiH.