Start / Sva Obavještenja / Student Katedre za sinologiju pobjednik takmičenja „Kineski most“

Student Katedre za sinologiju pobjednik takmičenja „Kineski most“

Pobjednik ovogodišnjeg takmičenja iz kineskog jezika „Kineski most“, održanog elektronskim putem 17. maja, je student Katedre za sinologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milan Palikuća koji će učestvovati na međunarodnom takmičenju u Pekingu.

Drugo i treće mjesto osvojili su polaznici kurseva kineskog jezika na Konfucijevom institutu Univerziteta u Banjoj Luci Vid Kecman i Tina Gajić. Nagrada za drugo mjesto je posjeta Kini i učešće u zanimlјivim aktivnostima finala samog takmičenja, koje će ispratiti mnoge nacionalne televizije NR Kine.

U skladu sa okolnostima i trenutnom situacijom, takmičenje je održano na internet platformi „WeChat“. Učesnici su polagali test poznavanja kineske kulture, pripremili govor na kineskom jeziku i predstavili zabavni program iz oblasti kineske kulture i umjetnosti. Zbog novonastale situacije, održan je i poseban intervju kako bi sudije bolјe upoznale takmičare i ocijenili njihovo vladanje kineskim jezikom.

„Kineski most“ je takmičenje koje tradicionalno organizuje Katedra za sinologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu u saradnji sa Konfucijevim institutom Univerziteta u Banjoj Luci i Ambasadom NR Kine u BiH.