Православни богословски факултет обиљежио крсну славу Светог Василија Острoшког

Православни богословски факултет Универзитета у Источном Сарајеву у уторак, 12. маја, прославио је свога заштитника Светог Василија Острошког.

У Храму Светога Саве у Фочи свету литургију су служили протојереј-ставрофор Владислав Топаловић, декан, протојереј-ставрофор Ненад Тупеша, продекан, протојереј-ставрофор Дарко Ђого, продекан, протонамјесник Љубомир Пријовић, ректор Богословије Светог Петра Дабробосанског и ђакон Синиша Божић.

Декан Факултета протојереј-ставрофор Владислав Топаловић у бесједи је истакао апостолски, мисионарски и пастирски рад Светог Василија Острошког чије име ова богословска школа са поносом носи.

„Свети Василије Острошки је спојио пустињу и свијет, Острошку стијену са Оногоштом, Требињем и цијелом Херцеговином и тако је постао примјер пастира за наше студенте – пастира који је испосник и пустињак, али који не оставља бреме пастирске, свештеничке службе“, рекао је отац Владислав честитавши крсну славу наставницима и студентима.

Због ванредних околности ове године није одржана традиционална свечана академија, нити су уручене дипломе свршеним студентима. Дипломираним студентима дипломе ће се уручити појединачно у наредном периоду.