Одржан концерт поводом 25 година успјешног рада Музичке академије

Поводом 25 година успјешног рада Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву, студенти и професори су у петак, 6. децембра, одржали свечани концерт на којем је публика имала прилику да ужива у богатом и разноврсном програму.

Декан Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву проф. мр Дражан Kосорић рекао је да су током 25 година имали низ значајних активности које су допринијеле да израсту у озбиљну умјетничку институцију.

“Kроз ову академију су прошла значајна професорска имена региона и на то смо поносни. Њихов допринос развоју Музичке академије је огроман. Сада су ту млади нараштаји, који су школа тих искуснијих професора. Развијамо сопствени кадар и студентима смо стално на располагању”, рекао је декан Kосорић.

Професор на клавирској катедри Музичке академије проф. мр Јулијана Шуловић истакла је да су најљепши заједнички концерти студената и професора јер на сцени постају тим.

Публика је имала прилику да ужива, између осталог, у дјелима Антонија Вивалдија, Волфганга Амадеуса Моцарта, Сергеја Васиљевича Рахмањинова, као и композицијама професора са Музичке академије у Источном Сарајеву.

Извор: ВЕБ редакција/СРНА