Održan koncert povodom 25 godina uspješnog rada Muzičke akademije

Povodom 25 godina uspješnog rada Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu, studenti i profesori su u petak, 6. decembra, održali svečani koncert na kojem je publika imala priliku da uživa u bogatom i raznovrsnom programu.

Dekan Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. mr Dražan Kosorić rekao je da su tokom 25 godina imali niz značajnih aktivnosti koje su doprinijele da izrastu u ozbilјnu umjetničku instituciju.

“Kroz ovu akademiju su prošla značajna profesorska imena regiona i na to smo ponosni. Nјihov doprinos razvoju Muzičke akademije je ogroman. Sada su tu mladi naraštaji, koji su škola tih iskusnijih profesora. Razvijamo sopstveni kadar i studentima smo stalno na raspolaganju”, rekao je dekan Kosorić.

Profesor na klavirskoj katedri Muzičke akademije prof. mr Julijana Šulović istakla je da su najlјepši zajednički koncerti studenata i profesora jer na sceni postaju tim.
Publika je imala priliku da uživa, između ostalog, u djelima Antonija Vivaldija, Volfganga Amadeusa Mocarta, Sergeja Vasilјeviča Rahmanjinova, kao i kompozicijama profesora sa Muzičke akademije u Istočnom Sarajevu.

 

Izvor: VEB redakcija/SRNA