Свечаном додјелом диплома обиљежен Дан Пољопривредног факултета

Пољопривредни факултет Универзитета у Источном Сарајеву данас је свечано обиљежио Дан Факултета, 79 година постојања и 25 година рада у оквиру Универзитета у Источном Сарајеву.

Диплому Пољопривредног факултета, ове године је стекло 33 дипломирана инжењера пољопривреде, 15 инжењера шумарства, као и два магистра пољопривреде.

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић честитао је Дан Пољопривредног факултета и пожелио срећу свршеним студентима, нагласивши чињеницу да су професори и сарадници Пољопривредног факултета много допринијели интернационализацији, односно видљивости овог Факултета и Универзитета у Источном Сарајеву.

“То се, прије свега, односи на научни скуп Агросим који је један од најбољих на овом простору”, истакао је ректор Кулић.

Ректор Кулић је нагласио да се на Пољопривредном факултету школује изузетан кадар, те се нада да ће за неколико година већину од њих видјети у неким јако важним привредним институцијама Републике Српске.

Декан Пољопривредног факултета доц. др Дејана Станић истакла је да је ово посебан дан јер је школована још једна генерација дипломираних инжењера пољопривреде и шумарства за које вјерује да ће врло брзо наћи своје мјесто на тржишту рада.

Декан Станић је поручила овим младим људима да наставе да се стручно усавршавају јер је само на тај начин могуће одржати корак са сталним иновацијама, како у области пољопривреде, тако и у области шумарства.

Дипломирани инжењер пољопривреде Ивана Лалић каже да је Факултет завршила са просјеком оцјена 8,5 и да је у Милићима гдје живи већ пронашла посао у Пољопривредној апотеци, док је Милан Дракул истакао да је већ нашао посао у Источном Сарајеву у фирми која се бави производњом сточне хране, има расадник воћа и пољопривредне апотеке, те да му много значи када у пракси може да примијени знање стечено током студија.

Осим промоције, уручена су признања заслужним радницима, као и захвалнице професорима који су учествовали у реализацији наставног процеса дуги низ година.

Најбољим студентима на студијским програмима Пољопривреда и Шумарство додијељена су признања и награде.

У умјетничком дијелу свечаности наступили су студенти Музичке академије Универзитета.

Свечаности су присустовали и проректор за студентска питања, културу, умјетност и спорт проф. мр Сандра Ивановић, проректор за науку, истраживање и развој доц. др Јелена Крунић, проректор за међународну сарадњу и осигурање квалитета доц. др Марко Гутаљ, декани факултета, као и бројни професори нашег Универзитета, те гости из јавног и политичког живота.