Svečanom dodjelom diploma obilježen Dan Poljoprivrednog fakulteta

Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu danas je svečano obilježio Dan Fakulteta, 79 godina postojanja i 25 godina rada u okviru Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Diplomu Poljoprivrednog fakulteta, ove godine je steklo 33 diplomirana inženjera poljoprivrede, 15 inženjera šumarstva, kao i dva magistra poljoprivrede.

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Milan Kulić čestitao je Dan Poljoprivrednog fakulteta i poželio sreću svršenim studentima, naglasivši činjenicu da su profesori i saradnici Poljoprivrednog fakulteta mnogo doprinijeli internacionalizaciji, odnosno vidljivosti ovog Fakulteta i Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

“To se, prije svega, odnosi na naučni skup Agrosim koji je jedan od najboljih na ovom prostoru”, istakao je rektor Kulić.

Rektor Kulić je naglasio da se na Poljoprivrednom fakultetu školuje izuzetan kadar, te se nada da će za nekoliko godina većinu od njih vidjeti u nekim jako važnim privrednim institucijama Republike Srpske.

Dekan Poljoprivrednog fakulteta doc. dr Dejana Stanić istakla je da je ovo poseban dan jer je školovana još jedna generacija diplomiranih inženjera poljoprivrede i šumarstva za koje vjeruje da će vrlo brzo naći svoje mjesto na tržištu rada.

Dekan Stanić je poručila ovim mladim ljudima da nastave da se stručno usavršavaju jer je samo na taj način moguće održati korak sa stalnim inovacijama, kako u oblasti poljoprivrede, tako i u oblasti šumarstva.

Diplomirani inženjer poljoprivrede Ivana Lalić kaže da je Fakultet završila sa prosjekom ocjena 8,5 i da je u Milićima gdje živi već pronašla posao u Poljoprivrednoj apoteci, dok je Milan Drakul istakao da je već našao posao u Istočnom Sarajevu u firmi koja se bavi proizvodnjom stočne hrane, ima rasadnik voća i poljoprivredne apoteke, te da mu mnogo znači kada u praksi može da primijeni znanje stečeno tokom studija.

Osim promocije, uručena su priznanja zaslužnim radnicima, kao i zahvalnice profesorima koji su učestvovali u realizaciji nastavnog procesa dugi niz godina.

Najbolјim studentima na studijskim programima Polјoprivreda i Šumarstvo dodijelјena su priznanja i nagrade.

U umjetničkom dijelu svečanosti nastupili su studenti Muzičke akademije Univerziteta.

Svečanosti su prisustovali i prorektor za studentska pitanja, kulturu, umjetnost i sport prof. mr Sandra Ivanović, prorektor za nauku, istraživanje i razvoj doc. dr Jelena Krunić, prorektor za međunarodnu saradnju I osiguranje kvaliteta doc. dr Marko Gutalј, dekani fakulteta, kao i brojni profesori našeg Univerziteta, te gosti iz javnog i političkog života.