Професор Стојановић добитник „Великог печата“ Коморе доктора стоматологије Републике Српске

У суботу, 16. новембра, у Банском двору у Бањалуци је одржана свечана сједница Скупштине Коморе доктора стоматологије Републике Српске на којој су заслужним појединцима и инстутицијама додијељене награде и признања.

Највеће признање које Комора доктора стоматологије Републике Српске додјељује појединцу за дугогодишњи предани, стручни, педагошки и научни рад, којим се наставља традиција и вриједност струке у оквиру Коморе, награда „Велики печат“ уручена је проф. др Николи Стојановићу са Медицинског факултета Универзитета у Источном Сарајеву. Том приликом, проф. др Стојановић је рекао да ова награда представља велику част и сатисфакцију, јер је дугогодишњи стручни и научни рад  препознат од кровне организације доктора стоматологије.

Са Медицинског факултета Универзитета у Источном Сарајеву, награду за научно-истраживачки рад добили су проф. др Славољуб Томић и доц. др Свјетлана Јанковић. Најбољи дипломирани студент интегрисаних академских студија Стоматологије, са просјечном оцјеном 9,41, је Александра Савић са Медицинског факултета Универзитета у Источном Сарајеву.

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић рекао је да замајац свакако јесу медицински факултети у Бањалуци и у Фочи, као и Завод за стоматологију. У Српској постоји добар оквир за развој стоматологије, приватни и јавни партнери заједно дају печат стоматолошкој дјелатности, како у очувању здравља, тако и у истраживачком смислу, гдје Република Српска брзо напредује.

Предсједник Коморе доктора стоматологије Републике Српске Саша Дабић рекао је да ова грана медицине веома брзо напредује, додавши да је задатак Коморе да прати сва та достигнућа и да покуша да учествује у формирању нових подзаконских и законских аката како би био створен нормалан правни оквир у којем ће таква стоматологија моћи функционисати.

Свечаној сједници Скупштине Коморе доктора стоматологије Републике Српске присуствовали су и проректор за науку истраживање и развој Универзитета у Источном Сарајеву доц. др Јелена Крунић, представници Коморе доктора медицине и Фармацуетске Коморе Републике Српске, директор Јавне здравствене установе Завода за стоматологију мр Ранка Кнежевић, продекан Медицинског факултета у Фочи проф. др Недељка Ивковић и представници Медицинског факултета у Бањалуци.