Profesor Stojanović dobitnik „Velikog pečata“ Komore doktora stomatologije Republike Srpske

U subotu, 16. novembra, u Banskom dvoru u Banjaluci je održana svečana sjednica Skupštine Komore doktora stomatologije Republike Srpske na kojoj su zaslužnim pojedincima i instuticijama dodijelјene nagrade i priznanja.

Najveće priznanje koje Komora doktora stomatologije Republike Srpske dodjelјuje pojedincu za dugogodišnji predani, stručni, pedagoški i naučni rad, kojim se nastavlјa tradicija i vrijednost struke u okviru Komore, nagrada „Veliki pečat“ uručena je prof. dr Nikoli Stojanoviću sa Medicinskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Tom prilikom, prof. dr Stojanović je rekao da ova nagrada predstavlјa veliku čast i satisfakciju, jer je dugogodišnji stručni i naučni rad  prepoznat od krovne organizacije doktora stomatologije.

Sa Medicinskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, nagradu za naučno-istraživački rad dobili su prof. dr Slavolјub Tomić i doc. dr Svjetlana Janković. Najbolјi diplomirani student integrisanih akademskih studija Stomatologije, sa prosječnom ocjenom 9,41, je Aleksandra Savić sa Medicinskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Ministar zdravlјa i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da zamajac svakako jesu medicinski fakulteti u Banjaluci i u Foči, kao i Zavod za stomatologiju. U Srpskoj postoji dobar okvir za razvoj stomatologije, privatni i javni partneri zajedno daju pečat stomatološkoj djelatnosti, kako u očuvanju zdravlјa, tako i u istraživačkom smislu, gdje Republika Srpska brzo napreduje.

Predsjednik Komore doktora stomatologije Republike Srpske Saša Dabić rekao je da ova grana medicine veoma brzo napreduje, dodavši da je zadatak Komore da prati sva ta dostignuća i da pokuša da učestvuje u formiranju novih podzakonskih i zakonskih akata kako bi bio stvoren normalan pravni okvir u kojem će takva stomatologija moći funkcionisati.

Svečanoj sjednici Skupštine Komore doktora stomatologije Republike Srpske prisustvovali su i prorektor za nauku istraživanje i razvoj Univerziteta u Istočnom Sarajevu doc. dr Jelena Krunić, predstavnici Komore doktora medicine i Farmacuetske Komore Republike Srpske, direktor Javne zdravstvene ustanove Zavoda za stomatologiju mr Ranka Knežević, prodekan Medicinskog fakulteta u Foči prof. dr Nedelјka Ivković i predstavnici Medicinskog fakulteta u Banjaluci.