Старт / Вијести - Економски факултет - Пале / Студенти Економског факултета Пале освојили награду на регионалној „UPSHIFT“ радионици

Студенти Економског факултета Пале освојили награду на регионалној „UPSHIFT“ радионици

Студенти друге године Економског факултета Пале Јелена Симовић, Маријана Јакић и Миљан Драшковић освојили су награду на регионалној „UPSHIFT“ радионици у оквиру заједничког регионалног програма „Дијалог за будућност: унапређење дијалога и друштвене кохезије између Босне и Херцеговине, Црне Горе и Републике Србије“, који спроводе УНДП, УНИЦЕФ и УНЕСКО, а финансира га фонд УН-а за изградњу мира (УН ПБФ).

Радионица је одржана у периоду од 7. до 10. новембра у Петровцу у Црној Гори, а право пријаве имали су млади људи из Босне и Херцеговине, Црне Горе и Србије старости од 16 до 24 године.

Задатак тимова је био да препознају одређени проблем у локалној заједници, те да предложе и развију начин за његово рјешавање.

Тим с Економског факултета је радио на проблему недовољног практичног знања и пословног искуства младих људи уз помоћ ментора који им је помагао у процесу анализе проблема. Жири је од 20 тимова који су прошли у финални круг изабрао пет најбољих, међу којима су и наши студенти.