Studenti Ekonomskog fakulteta Pale osvojili nagradu na regionalnoj „UPSHIFT“ radionici

Studenti druge godine Ekonomskog fakulteta Pale Jelena Simović, Marijana Jakić i Milјan Drašković osvojili su nagradu na regionalnoj „UPSHIFT“ radionici u okviru zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost: unapređenje dijaloga i društvene kohezije između Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije“, koji sprovode UNDP, UNICEF i UNESKO, a finansira ga fond UN-a za izgradnju mira (UN PBF).

Radionica je održana u periodu od 7. do 10. novembra u Petrovcu u Crnoj Gori, a pravo prijave imali su mladi lјudi iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije starosti od 16 do 24 godine.

Zadatak timova je bio da prepoznaju određeni problem u lokalnoj zajednici, te da predlože i razviju način za njegovo rješavanje.

Tim s Ekonomskog fakulteta je radio na problemu nedovolјnog praktičnog znanja i poslovnog iskustva mladih lјudi uz pomoć mentora koji im je pomagao u procesu analize problema. Žiri je od 20 timova koji su prošli u finalni krug izabrao pet najbolјih, među kojima su i naši studenti.