Представници Технолошког факултета промовисали активности у оквиру REINWASTE пројекта

У оквиру сајма залених технологија Екомондо, који се одржава у Риминију, у Италији, одржан је састанак руководећег тима REINWASTE пројекта (REmanufacture the food supply chain by testing INnovative solutions for zero inorganic WASTE) .

Сајам Екомондо, који се одржава у периоду од 5. до 8. новембра, је изванредно пословно средство комуникације, а као обавезна активност REINWASTE пројекта је презентација досадашњих резултата, као и размјена идеја са представницима индустрије.

У пројекту учествују организације из Шпаније, Француске, Италије, с циљем да се позитивне праксе пренесу у Републику Српску, Босну и Херцеговину.

У име Технолошког факултета Универзитета у Источном Сарајеву, у представљању пројекта, учествују проф. др Миладин Глигорић, доц. др Драган Вујадиновић и мр Милан Вукић, који су са партнерима договорили активности које ће Технолошки факултет извршити у наредном периоду.

Екомондо је сајам најефикаснијих технолошких рјешења у циљу правилног управљања, процјене и валоризације отпада у свим његовим облицима, те укупном ефикасношћу технолошких процеса.