Predstavnici Tehnološkog fakulteta promovisali aktivnosti u okviru REINWASTE projekta

U okviru sajma zalenih tehnologija Ekomondo, koji se održava u Riminiju, u Italiji, održan je sastanak rukovodećeg tima REINWASTE projekta (REmanufacture the food supply chain by testing INnovative solutions for zero inorganic WASTE) .

Sajam Ekomondo, koji se održava u periodu od 5. do 8. novembra, je izvanredno poslovno sredstvo komunikacije, a kao obavezna aktivnost REINWASTE projekta je prezentacija dosadašnjih rezultata, kao i razmjena ideja sa predstavnicima industrije.

U projektu učestvuju organizacije iz Španije, Francuske, Italije, s cilјem da se pozitivne prakse prenesu u Republiku Srpsku, Bosnu i Hercegovinu.

U ime Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, u predstavlјanju projekta, učestvuju prof. dr Miladin Gligorić, doc. dr Dragan Vujadinović i mr Milan Vukić, koji su sa partnerima dogovorili aktivnosti koje će Tehnološki fakultet izvršiti u narednom periodu.

Ekomondo je sajam najefikasnijih tehnoloških rješenja u cilјu pravilnog upravlјanja, procjene i valorizacije otpada u svim njegovim oblicima, te ukupnom efikasnošću tehnoloških procesa.