Три факултета представила студијске програме у Бијељини

За свршене средњошколце данас је у Бијељини одржан Дан отворених врата на којем су студијске програме представили Правни, Пољопривредни и Педагошки факултет Универзитета у Источном Сарајеву (УИС).

Догађај који је организован у Центру за високо образовање окупио је велики број ученика из Милића, Власенице, Лопара, Угљевика и Бијељине.

“Представили смо све студијске програме који функционишу на оквиру ова три факултета и амбијент у којем будући студенти могу да студирају”, рекао је новинарима декан Педагошког факултета у Бијељини Далибор Стевић, додавши да је заједничка манифестација први пут организована и да је припремљена и комбинација забавно-културног програма.

Он је навео да Педагошки факултет има три студијска програма, и то разредну наставу, васпитаче у предшколским установама, те наставнике техничког и информатике.

“Ово су програми који су до сада били врло популарни и тржени. Очекујемо да и ове године имамо студенате које интересује, прије свега рад у просвјети”, рекао је Стевић, наводећи да факултет још није дефинисао уписне квоте.

Декан Правног факултета Горан Марковић рекао је да је данашња манифестација Дан отворени врата веома значајна јер се оцјењује да матуранти нису у довољној мјери упознати о предностима студирања у Бијељини на Универзитету у Источном Сарајеву.

“Нарочито је значајно, не само за Универзитет у Источном Сарајеву, него и за град Бијељину и Републику Српску, да млади остају овдје, да студирају и да касније нађу запослење”, рекао је Марковић.

Марковић је навео да студенти на Правном факултету Универзитета у Источном Сарајеву могу да стекну квалитетно знање и диплому која ће им омогућити лакше запошљавање.

“Правне студије су и даље један од најатрактивнијих, имајући у виду да дипломирани правници могу да обављају више од 200 послова”, рекао је декан Правног факултета.

Према ријечима вишег асистент на Пољопривредном факултету Универзитета у Источном Сарајеву Стефана Стефановића, данашња презентација показала је средњошколцима предности студирања на Пољопривредном факултету, као и могућности при каснијем запошљавању.

Извор: Новинска агенција СРНА