Tri fakulteta predstavila studijske programe u Bijeljini

Za svršene srednjoškolce danas je u Bijeljini održan Dan otvorenih vrata na kojem su studijske programe predstavili Pravni, Poljoprivredni i Pedagoški fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Događaj koji je organizovan u Centru za visoko obrazovanje okupio je veliki broj učenika iz Milića, Vlasenice, Lopara, Ugljevika i Bijeljine.

“Predsatvili smo sve studijske programe koji funkcionišu na okviru ova tri fakulteta i ambijent u kojem budući studenti mogu da studiraju”, rekao je novinarima dekan Pedagoškog fakulteta u Bijeljini Dalibor Stević, dodavši da je zajednička manifestacija prvi put organizovana i da je pripremljena i kombinacija zabavno-kulturnog programa.

On je naveo da Pedagoški fakultet ima tri studijska programa, i to razrednu nastavu, vaspitače u predškolskim ustanovama, te nastavnike tehničkog i informatike.

“Ovo su programi koji su do sada bili vrlo popularni i trženi. Očekujemo da i ove godine imamo studenate koje interesuje, prije svega rad u prosvjeti”, rekao je Stević, navodeći da fakultet još nije definisao upisne kvote.

Dekan Pravnog fakulteta Goran Marković rekao je da je današnja manifestacija Dan otvoreni vrata veoma značajna jer se ocjenjuje da maturanti nisu u dovoljnoj mjeri upoznati o prednostima studiranja u Bijeljini na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu.

“Naročito je značajno, ne samo za Univerzitet u Istočnom Sarajevu, nego i za grad Bijeljinu i Republiku Srpsku, da mladi ostaju ovdje, da studiraju i da kasnije nađu zaposlenje”, rekao je Marković.

Marković je naveo da studenti na Pravnom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu mogu da steknu kvalitetno znanje i diplomu koja će im omogućiti lakše zapošljavanje.

“Pravne studije su i dalje jedan od najatraktivnijih, imajući u vidu da diplomirani pravnici mogu da obavljaju više od 200 poslova”, rekao je dekan Pravnog fakulteta.

Prema riječima višeg asistent na Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu Stefana Stefanovića, današnja prezentacija pokazala je srednjoškolcima prednosti studiranja na Poljoprivrednom fakultetu, kao i mogućnosti pri kasnijem zapošljavanju.

Izvor: Novinska agencija SRNA