IX Међународни пољопривредни симпозијум „AGROSYM 2018“

IX Међународни пољопривредни симпозијум „AGROSYM 2018“ одржаће се на Јахорини од 4. до 7. октобра 2018. године.

За овогодишњи AGROSYM пријављено је више од 1200 апстраката из 85 земаља свијета.

Главне тематске области на које ће бити фокусиран „AGROSYM 2018“ су: биљна производња, заштита биља и безбједност хране, органска пољопривреда, заштита животне средине и управљање природним ресурсима, сточарство, рурални развој и агроекономија и шумарство и агрошумарство.

AGROSYM је, већ девету годину, годишња платформа за међународну научну расправу о пољопривреди, прехрани, руралном развоју, шумарству и екологији. Симпозијум представља добру прилику за размјену идеја, јачање постојећих и стварање нових академских мрежа, као и за подстицање дијалога између академске заједнице, јавних институција, приватног сектора и организација цивилног друштва по питању најновијих глобалних и регионалних трендова у агро-прехрамбеном сектору.

Важно је нагласити да научни одбор чине научници са свих континената, а то овом скуп даје снажан међународни печат и научни кредибилитет.

Организатори Међународног пољопривредног симпозијума „AGROSYM 2018“ су Универзитет у Источном Сарајеву, Пољопривредни факултет; Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет и Медитерански Агрономски Институт у Барију (CIHEAM – IAMB) Италија у сарадњи са бројним универзитетима, асоцијацијама, центрима и институтима из цијелог свијета.

Службени језик Симпозијума AGROSYM је енглески.

Прошлогодишњи „AGROSYM 2017“ је, за четири дана трајања, посјетило више од 1200 учесника, а представљено је више од 1300 радова из 85 земаља свијета.

За додатне информације посјетите званичну интернет страницу IX Међународног пољопривредног симпозијума „AGROSYM 2018“.