IX Međunarodni poljoprivredni simpozijum „AGROSYM 2018“

IX Međunarodni poljoprivredni simpozijum „AGROSYM 2018“ održaće se na Jahorini od 4. do 7. oktobra 2018. godine.

Za ovogodišnji AGROSYM prijavljeno je više od 1200 apstrakata iz 85 zemalja svijeta.

Glavne tematske oblasti na koje će biti fokusiran „AGROSYM 2018“ su: biljna proizvodnja, zaštita bilja i bezbjednost hrane, organska poljoprivreda, zaštita životne sredine i upravlјanje prirodnim resursima, stočarstvo, ruralni razvoj i agroekonomija i šumarstvo i agrošumarstvo.

AGROSYM je, već devetu godinu, godišnja platforma za međunarodnu naučnu raspravu o polјoprivredi, prehrani, ruralnom razvoju, šumarstvu i ekologiji. Simpozijum predstavlјa dobru priliku za razmjenu ideja, jačanje postojećih i stvaranje novih akademskih mreža, kao i za podsticanje dijaloga između akademske zajednice, javnih institucija, privatnog sektora i organizacija civilnog društva po pitanju najnovijih globalnih i regionalnih trendova u agro-prehrambenom sektoru.

Važno je naglasiti da naučni odbor čine naučnici sa svih kontinenata, a to ovom skup daje snažan međunarodni pečat i naučni kredibilitet.

Organizatori Međunarodnog poljoprivrednog simpozijuma „AGROSYM 2018“ su Univerzitet u Istočnom Sarajevu, Poljoprivredni fakultet; Univerzitet u Beogradu, Poljoprivredni fakultet i Mediteranski Agronomski Institut u Bariju (CIHEAM – IAMB) Italija u saradnji sa brojnim univerzitetima, asocijacijama, centrima i institutima iz cijelog svijeta.

Službeni jezik Simpozijuma AGROSYM je engleski.

Prošlogodišnji „AGROSYM 2017“ je, za četiri dana trajanja, posjetilo više od 1200 učesnika, a predstavljeno je više od 1300 radova iz 85 zemalja svijeta.

Za dodatne informacije posjetite zvaničnu internet stranicu IX Međunarodnog polјoprivrednog simpozijuma „AGROSYM 2018“.