Проректор Бокоњић присуствовао љетној школи културе толеранције у Милану

Проректор за међународну сарадњу и осигурање квалитета Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Дејан Бокоњић присуствовао је 18. и 19. септембра у Милану љетној школи културе толеранције, коју пети пут заједнички организују Универзитет у Источном Сарајеву, Универзитет у Сарајеву  и Универзитет Милано Бикока (Milano Bicocca).

Назив овогодишње школе, организоване од 17. до 23. септембра под покровитељством Универзитета Милано Бикока и Амбасаде Италије у Сарајеву, је “Rethinking the culture of tolerance, groups, conflicts and reconciliation”.

По први пут су суорганизатори ове школе били Универзитет Џемал Биједић из Мостара и Свеучилиште у Мостару.

Полазници школе су 35 студената из 10 земаља (БиХ, Србија, Црна Гора, Албанија, Македонија, Италија, САД, Канада и др.).

Директори ове едиције школе су проф. др Татјана Секулић – Милано Бикока, проф. др Јасна Бакшић-Муфтић – Универзитет у Сарајеву и проф. др Дејан Бокоњић – Универзитет у Источном Сарајеву.

Скуп је отворила ректор Универзитета у Милано-Бикока проф. др Кристина Меса (Cristina Messa), а предавања су одржали професори са универзитета у Миланo Бикоки, Трсту, Кинг колеџа у Лондону, Лозани, Института за блискоисточне студије из Канаде, Сарајева, Источног Сарајева, Мостара и др.