Prorektor Bokonjić prisustvovao lјetnoj školi kulture tolerancije u Milanu

Prorektor za međunarodnu saradnju i osiguranje kvaliteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Dejan Bokonjić prisustvovao je 18. i 19. septembra u Milanu lјetnoj školi kulture tolerancije, koju peti put zajednički organizuju Univerzitet u Istočnom Sarajevu, Univerzitet u Sarajevu  i Univerzitet Milano Bikoka (Milano Bicocca).

Naziv ovogodišnje škole, organizovane od 17. do 23. septembra pod pokrovitelјstvom Univerziteta Milano Bikoka i Ambasade Italije u Sarajevu, je “Rethinking the culture of tolerance, groups, conflicts and reconciliation”.

Po prvi put su suorganizatori ove škole bili Univerzitet Džemal Bijedić iz Mostara i Sveučilište u Mostaru.

Polaznici škole su 35 studenata iz 10 zemalјa (BiH, Srbija, Crna Gora, Albanija, Makedonija, Italija, SAD, Kanada i dr.).

Direktori ove edicije škole su prof. dr Tatjana Sekulić – Milano Bikoka, prof. dr Jasna Bakšić-Muftić – Univerzitet u Sarajevu i prof. dr Dejan Bokonjić – Univerzitet u Istočnom Sarajevu.

Skup je otvorila rektor Univerziteta u Milano-Bikoka prof. dr Kristina Mesa (Cristina Messa), a predavanja su održali profesori sa univerziteta u Milano Bikoki, Trstu, King koledža u Londonu, Lozani, Instituta za bliskoistočne studije iz Kanade, Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Mostara i dr.