Расписан конкурс за суфинансирање научноистраживачких пројеката у 2018. години

Министарство науке и технологије Републике Српске расписало је Конкурс за суфинансирање научноистраживачких пројеката у 2018. години.

Предмет Kонкурса је финансијска подршка научноистраживачким пројектима из области основних, примијењених и развојних истраживања на слободну тему по избору пројектног тима.

Приједлоге пројеката могу кандидовати научноистраживачке организације у складу са одредбама Закона о научноистраживачкој дјелатности и технолошком развоју (Академија наука и умјетности Републике Српске, високошколске установе, научноистраживачки и истраживачко-развојни институти и истраживачки центри).

Приједлози пројеката научноистраживачких организација које нису испуниле своје обавезе проистекле из претходних уговора склопљених са Министарством науке и технологије неће бити узети у обзир приликом одлучивања.

У складу са Финансијским планом Ресора науке, за суфинансирање научноистраживачких пројеката у 2018. години Министарство науке и технологије  издвојиће укупно 800.000,00 КМ.

Пријаве на Kонкурс за суфинанирање научноистраживачких пројеката примају се до 31.10.2018. године.

Министарство ће објавити прелиминарне резултате спроведеног избора научноистраживачких пројеката на својој интернет страници.

Детаљније информације о Конкурсу доступне су на страници Министарства науке и технологије.

Конкурс

Пријавни образац

Образац пројектног приједлога

Образац за буџет

Примјер попуњавања обрасца за буџет