Raspisan konkurs za sufinansiranje naučnoistraživačkih projekata u 2018. godini

Ministarstvo nauke i tehnologije Republike Srpske raspisalo je Konkurs za sufinansiranje naučnoistraživačkih projekata u 2018. godini.

Predmet konkursa je finansijska podrška naučnoistraživačkim projektima iz oblasti osnovnih, primijenjenih i razvojnih istraživanja na slobodnu temu po izboru projektnog tima.

Prijedloge projekata mogu kandidovati naučnoistraživačke organizacije u skladu sa odredbama Zakona o naučnoistraživačkoj djelatnosti i tehnološkom razvoju (Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske, visokoškolske ustanove, naučnoistraživački i istraživačko-razvojni instituti i istraživački centri).

Prijedlozi projekata naučnoistraživačkih organizacija koje nisu ispunile svoje obaveze proistekle iz prethodnih ugovora skloplјenih sa Ministarstvom nauke i tehnologije neće biti uzeti u obzir prilikom odlučivanja.

U skladu sa Finansijskim planom Resora nauke, za sufinansiranje naučnoistraživačkih projekata u 2018. godini Ministarstvo nauke i tehnologije  izdvojiće ukupno 800.000,00 KM.

Prijave na konkurs za sufinaniranje naučnoistraživačkih projekata primaju se do 31.10.2018. godine.

Ministarstvo će objaviti preliminarne rezultate sprovedenog izbora naučnoistraživačkih projekata na svojoj internet stranici.

Detalјnije informacije o Konkursu dostupne su na stranici Ministarstva nauke i tehnologije.

Кonkurs

Prijavni obrazac

Оbrazac projektnog prijedloga

Оbrazac za budžet

Primjer popunjavanja obrasca za budžet